Son dakika... Tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'dan ek ifade: Özgür Özel'e mavi valizde 1 milyon lira verdim

Magazin

Moderator
6a042161fd3f11fc7f95e82b.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi. Savcıya 5 saat süren ek ifade veren Yalım, dikkat çeken iddialarda bulundu.

"KURULTAY İÇİN SAHADA ÇALIŞTIM" İDDİASI

Bu iddiaların detaylarını CNN Türk Muhabiri Sinan Ağca aktardı:

İlginizi Çekebilir

"Özkan Yalım ek ifadesini verdi. Bu ek ifade yaklaşık 4 sayfalıktı. İfade içerisinde, önemli başlıklar var. Özellikle dikkat çekici noktalardan biri CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’ydı. Bu kapsamda Özkan Yalım, sahada önemli bir rol aldığını ifade ediyor. Bazı illere gittiğini ve bu illerde delegelerle görüştüğünü, Özgür Özel’e destek verilmesi noktasında çalışmalar yaptığını belirtiyor. Özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi illerde desteğin az olduğu noktalarda, Özgür Özel’e destek verilmesi için çalışmalar yaptığını ifade ediyor.

"DELEGELERİN ÇOCUKLARI İŞE YERLEŞTİRİLDİ"

Bu çalışmalar kapsamında delegelerin çocuklarının işe yerleştirilmesi karşılığında Özgür Özel’e destek verileceği yönünde beyanları ifadeye girdi. Bu kapsamda iddiaları var. Bu kapsamda özellikle büyükşehirlerde çocukların işe alınması noktasında CV’lerin gönderildiğine ilişkin iddiaları da bulunuyor. Telefon kayıtları incelendiğinde bu CV’lerin bulunabileceğini de ifadesine not düşmüş durumda.

"115 DELEGENİN İMZASINI TOPLADIM"

Tabii ki sadece bu değil. Özkan Yalım, ifadesinde birçok farklı başlığa da yer verdi. Delegelerle ilgili bazı başlıklarda, 115 delegeden Özgür Özel’i destekleyen imza topladığını ve bunları Selin Sayek Böke’ye teslim ettiğini de iddia etti.

UŞAKSPOR İDDİALARI

Bir diğer başlık ise Uşak Belediyesi ve Uşakspor hakkında yaptığı açıklamalar oldu. İfadesinde, Uşakspor’da oynayan futbolcuların Uşak Belediyesi’nde işe alınmış gibi gösterildiğini, maaş ve sigortalarının buradan ödendiğini ancak fiilen belediyede çalışmadıklarını öne sürdü. Yine Özkan Yalım, lunapark işletmecisinden alınan nakit ve hamiline çeklerle futbolculara elden ödeme yapıldığını da ifadesinde söyledi.

"ÖZEL'E MAVİ VALİZDE 1 MİLYON LİRA VERDİM"

Daha önceki ifadelerinde yer verdiği konulardan biri de Özgür Özel’in VIP aracının dönüştürülmesiyle ilgiliydi. Özgür Özel’in VIP aracının İstanbul’da dönüştürüldüğünü, belediyede bulunan aynı marka ve model başka bir araçla birlikte işlem yapıldığını, tek fatura kesildiğini ve bunun belediye kaynaklarından karşılandığını iddia etti.

Bunun yanı sıra, Özgür Özel’in telefonundan kendisine 2023 yılında bir mesaj geldiğini ve bu mesaj doğrultusunda para verilmesine ilişkin bir iddiası olduğunu söyledi. Özkan Yalım, mesajda ‘Yarın sağlam bir paket olarak Denizli’de benim mavi valizin içerisine koy’ ifadelerinin yer aldığını öne sürdü. Bu kapsamda 1 milyon lirayı aracı bir kişiye verdiğini de ifadesinde belirtti. Yine çok çeşitli başlıklar var. Özkan Yalım’ın özellikle kritik noktalara değindiğini belirtelim."

Galatasaraylı Lucas Torreira'ya yumruklu saldırı! İlk bilgiler

Geri